Geschiedenis

Bas Timmermans Metaal is in 2004 opgericht door Bas Timmermans.  In dit jaar studeerde hij ook af voor Technische Bedrijfskunde (HBO).  Daarvoor heeft hij de opleidingen MTS werktuigbouwkunde, en LTS Mechanische techniek afgerond. Bas Timmermans wist al duidelijk van jongs af aan dat hij in de metaalbewerking wilde werken.

Precies op de plek waar nu de loods staat, werd al bijna een eeuw geleden ijzer en metaal bewerkt. Dit door de opa van Bas Timmermans die (hoef)smid was, en zijn broer die metaal bewerkte.  Het smidsvuur is een kwart eeuw uit geweest. Maar in 2004 kwam de smederij door BTM Bas Timmermans Metaal weer tot leven. In 2016 is dit omgezet naar BTM Bas Timmermans Metaal B.V.  

Helaas was het niet mogelijk de oude smederij in ere te herstellen. Een vrijwel onmogelijk klus deze om te bouwen tot een moderne loods waar met machines, en volgens de standaarden van deze tijd gewerkt zou worden. Er is weliswaar geen smidsvuur meer, maar er kan gesmeed worden. Maar de oude smederij leeft nog steeds voort. Als is het maar in de onderstaande foto’s.